Wynalazek mojego teścia. Pyszne, łatwe i tanie.
kawałek piersi z indyka
słoik musztardy stołowej
liście laurowe, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, cukier
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulką.
Zalewamy niewielką ilością wody i dodajemy trochę musztardy do smaku i przyprawy jakie lubimy.
Jak trochę odparuje robimy jak sos (jak kto lubi). Ja zagęściłam mąką. Można dodać śmietany. Teść tylko odparowuje, ja wolę gdy jest bardziej gęste.
Jadamy z kaszą gryczaną, ryżem lub ziemniakami.
kawałek piersi z indyka
słoik musztardy stołowej
liście laurowe, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, cukier
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulką.
Zalewamy niewielką ilością wody i dodajemy trochę musztardy do smaku i przyprawy jakie lubimy.
Jak trochę odparuje robimy jak sos (jak kto lubi). Ja zagęściłam mąką. Można dodać śmietany. Teść tylko odparowuje, ja wolę gdy jest bardziej gęste.
Jadamy z kaszą gryczaną, ryżem lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz