Etykiety

niedziela, 24 stycznia 2010

Spaghetti z łososiem i brokułami, w sosie śmietanowo-serowym

Składniki:

składniki:
2-3 cebule
3-4 ząbki czosnku
1 brokuł
mozzarella
parmezan
śmietana
serek topiony
filet z łososia (może być, od biedy, kostka)
makaron ;)
bulion

Filet obsypać przyprawami, odłożyć do lodówki. Brokuła podgotować w osolonej wodzie i ostudzić. Cebule i czosnek drobno pokroić, zrumienić na oleju, oliwie lub maśle. Dodać pokrojonego brokuła, podlać bulionem i lekko poddusić. Dodać śmietanę i serek topiony. Dołożyć jeszcze pokrojonego w kostkę łososia, parmezan i mozzarellę. Chwilę poddusić, podawać z makaronem. Już na talerzu udekorować startym parmezanem.

Przyprawiać wedle uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz